19 Eylül 2022
Uydu

IAF (International Astronautical Federation) tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Uzay Bilimleri Kongresi’nin 73’üncüsü Paris’de 22 Eylül 2022’de sona erdi. Bu yılki kongre, “Space for All” temasıyla düzenlendi. Kongrede uzay teknolojisi üreticileri, bilim adamları, astronotlar, devlet temsilcileri, hükümet ve sivil toplum kuruluşlarına kadar küresel uzay endüstrisinin temsilcileri ve araştırma & geliştirme merkezlerinin temsilcileri bir araya geldi.

Türk kuruluş ve firmalarının yer aldığı Türkiye stant alanının da bulunduğu kongrenin ilk gününde, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner, AK Parti Ankara Milletvekilli Zeynep Yıldız ve Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım'dan oluşan heyet Türksat standını ziyaret etti ve Uydu Programları Direktörü M.Mehmet Nefes ve Uydu Kontrol Direktörü Dr. Ümit Cezmi Yılmaz’dan Türksat’ın uydu filosu, güncel projeleri ile ürün ve sağlanan servislerle ilgili bilgi aldı.

Ayrıca kongrenin ilk günü akşamında Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği’nde IAC 2022 kapsamında yerli ve yabancı katılımcıların hazır bulunduğu bir resepsiyon verildi. Türksat A.Ş. Kurumsal İletişim Direktör V. Fatih Geredeli, Uydu Programları Direktörü M.Mehmet Nefes ve Uydu Kontrol Direktörü Dr. Ümit Cezmi Yılmaz’dan oluşan Türksat heyetinin de yer aldığı resepsiyon kapsamında Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ve T.C. Paris Büyükelçisi Ali Onaner birer konuşma yaparken 2025 yılında yapılacak kongrenin (IAC 2025) İstanbul’da gerçekleşmesi yönündeki çaba ve temenniler dile getirildi.

18-22 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen kongrede, TÜRKSAT standını ziyaret eden ziyaretçilere şirketimizin uydu filosu, güncel projeleri, ürünleri ile eğitim ve uydu danışmanlık hizmetleriyle ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

IAC 2023 — Uluslararası Uzay Bilimleri Kongresi 25-29 Eylül tarihleri arasında Azerbaycan'ın Bakü kentinde yapılacak.