10 Eylül 2022
Genel



Türkiye’nin tek uydu ve kablo TV operatörü Türksat A.Ş., Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da düzenlenen Avrupa'nın en büyük yayıncılık etkinliği IBC 2022'ye katıldı.

Amsterdam RAI’de 09– 12 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen IBC 2022 fuarında Türksat, 1. salondaki D10 no’lu stantla yerini aldı.

Türksat, hizmete giren 5'inci nesil haberleşme uydusu Türksat 5A ve Türksat 5B ile yerli ürünlerine yönelik görüşmeler gerçekleştirdiği fuarda ayrıca yerli ve milli  PeycON ailesi antenlerini de görücüye çıkardı.  Türksat, özellikle yerli ve milli ürünleriyle Avrupa'nın yanı sıra Ortadoğu ve Afrika gibi hedef pazarlardaki etkinliğini artırmayı, yeni pazarlara açılarak faaliyet alanlarında sahip olduğu birikimle ülke dışında gerçekleştireceği yeni projelerle sınırları aşmayı planlıyor.

Fuar kapsamında bu yıl hizmete giren Türksat 5B uydumuzun sahip olduğu kapsama alanı ve yüksek kapasitesinin satışına yönelik de önemli anlaşmalar gerçekleştirilmesi planlanıyor.

IBC Hakkında

Her yıl düzenlenen uluslararası IBC fuarında, görüntü, televizyon teknolojileri ve yayıncılıkla ilgili içerik, üretim, yönetim ve dağıtım konularında uzmanlaşmış birçok profesyonel bir araya geliyor. Hollanda’nın başkenti Amsterdam RAI Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşen fuar, Dünya’nın en büyük yayıncılık fuarı olarak kabul ediliyor. Bu yıl, dört gün boyunca sürecek olan fuara özellikle Avrupa ülkeleri ağırlıklı olmak üzere, tüm Dünya’dan önemli birçok şirket katılım sağlıyor.