01 Eylül 2022
Genel

Teknofest Heyecanı Türksat'la Başladı

Türksat, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest Karadeniz'de, Türkiye’nin en güncel uydu ve milli anten ailesini gençlerle buluşturdu. Türksat 5B maketlerinin yanı sıra birçok atölyeye ev sahipliği yapan Türksat standı, Teknofest’in ilk gününde en fazla ilgiyi gören standların başında geldi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde, Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda Türksat gibi kritik öneme sahip birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Teknofest Karadeniz, Samsun'da kapılarını açtı. Teknofest’in açılış töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selcuk Bayraktar'ın açılış konuşmaları ile başladı. Konuşmaların ardından paydaşlarla çekilen aile fotoğrafına  Türksat adına Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek ile Uydu Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Selman Demirel katıldı.

Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu sektörü, medya kuruluşları ve üniversitelerden oluşan kurumların katılımıyla düzenlen etkinlikte Model Uydu Yarışması’nın da sahibi olan Türksat, standındaki dev Türksat 4B uydusu maketiyle göz doldurdu. Türksat 5B maketlerinin yanı sıra birçok atölyeye ev sahipliği de yapan Türksat standı, Teknofest'in ilk gününde binlerce Samsunlu'nun akınına uğradı.