20 Ekim 2022
Genel

Anadolu Ajansının (AA), iklim krizi ve çevre konularındaki farkındalığı artırma hedefiyle düzenlediği Çevre Forumu, Türsat’ın İletişim Desteği ve "Çevre ve iklim krizlerinin anlatısını yeniden şekillendirmek" ana temasıyla İstanbul'da başladı. Açılış Töreni’nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türksat AŞ Genel Müdür Yardımcısı Metin Çavuşoğlu’na teşekkür plaketi verdi.

Çevre ve iklim sorunlarında yeni bir medya dili oluşmasının gerekliliği ve medya-çevre ilişkisinin sağlıklı bir zemine oturtulması hedefiyle düzenlenen AA Çevre Forumu, Türksat’ın İletişim Desteği ile başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton’un açılmış konuşmaları ile başlayan forumun açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video mesajla katıldı. Forumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, iklim değişikliğinin ortak bir sorun olduğunu, çözümünün de ortak yapılması gerektiğini belirterek, "Tüm ülkelerin beraberce elini taşın altına koyması gerekir, çünkü başka dünyamız yok. Ortak evimiz dünyanın geleceği için ülkemizin iklim değişikliğiyle mücadele politikasını ve sektörel stratejileri Cumhurbaşkanımız liderliğinde güçlendirmeye devam edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, açılışx konuşmasının ardından, Türsat AŞ’nin Çevre Forumu’na verdiği desteklerden ötürü Genel Müdür Yardımcısı Metin Çavuşoğlu’na teşekkür plaketi hediye etti.

Yerli ve yabancı sivil toplum örgütü ve uluslararası kuruluş temsilcileri, politikacı, akademisyen ve medya temsilcilerinin konuşmacı olarak yer aldığı forumun ilk oturumu AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan'ın moderatörlüğünde, "İklim Değişikliğinde Medyanın Sorumluluğu" başlığı altında düzenlendi. Sürdürülebilir Kalkınma için Temiz Enerji", "Medyanın Doğal Afetlere Yaklaşımı", "İklim Krizi ve Sorumluluk Paylaşımı" başlıklı oturumlarla devam eden forumda, iklim değişikliği, enerji, medyanın iklim değişikliğine bakışı ve çevre eğitimi gibi konular mercek altına alındı.