18 Mayıs 2018
Genel

Dünya Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu Günü, bu yıl “Yapay Zekânın Herkesin Yararına Kullanımını Sağlamak” teması ile 17 Mayıs 2018 tarihinde Kars’ta gerçekleşti. Etkinlik kapsamında, ULAK Baz İstasyonlarının Devreye Alınması Hizmete Alım Töreni yapıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gelişmesine katkı sağlayacak önemli projelerin devreye alındığını söyledi. Bakan Arslan,

  "Bakanlık olarak evrensel hizmet kapsamında birinci faz için şu ana kadar 150 ULAK ekipmanının testini ve fabrika kabullerini yaptık. Bu ay içinde 150'sinin daha testini yapacağız. Haziran ayında 189 ULAK'ın teslimini gerçekleştireceğiz. Biz ULAK'ta birinci fazda yüzde 10 olan yerlilik oranını yüzde 43'e yükselttik. İkinci fazda 590 noktada yerli ve milli baz istasyonu kullanılacak. İkinci fazda yüzde 30 öngördüğümüz yerlilik oranı da yüzde 54 oldu. Bu, bizi memnun ediyor. Evrensel hizmet kapsamında 1080 ULAK siparişi verildi, GSM operatörlerinin sipariş sayısı da 625 oldu. ULAK baz istasyonu tüm GSM operatörlerince kullanılmasına ilişkin seremoni gelecek hafta Kars'ta yapılacak. Böylece Türkiye'nin her yerinden yerli ve milli baz istasyonlarıyla hizmet verilecek" diye konuştu.

Genel Müdürümüz Cenk Şen, tören sonrası gerçekleştirilen “Yapay Zeka” konulu panelde konuşmacı olarak yer aldı.