18 Mayıs 2018
Genel

Kendi köklerinden beslenmeyen milletlerin ayakta durması ve geleceğini garantiye alması mümkün değildir.

Bu topraklarda 1000 yıllık Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarının başında, müstevlilere ve yerli iş birlikçilere karşı verilen İstiklal Savaşı gelmektedir. Bu noktada 19 Mayıs tarihi ise sıradan bir tarih değil, dünya tarihinde birçok yönden eşine rastlanmayan İstiklal Harbi’nin başlangıcıdır.

Bugün sahip olduğumuz bağımsızlığımız, Cumhuriyetimiz, demokrasimiz, çağdaş yaşam ve kurumlarımız 19 Mayıs’ta başlatılan mücadelenin eseridir.

19 Mayıs’ın “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanması, gençlerimizin hangi badirelerden geçerek bu günlere geldiğimizi öğrenmesi bakımından bir yenilenme, bir bilinç tazelemesi anlamı taşımaktadır.

İnanıyorum ki, gençlerimiz 99 yıl önce başlatılan bu mücadeleyi tarihimizden aldıkları ilhamla, medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır.

Zira, gençlerimize düşen en önemli görev, devraldıkları mirası daha da zenginleştirmek için özveriyle çalışmak; kendilerinden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha parlak, çok daha kalkınmış, çok daha gelişmiş, çok daha müreffeh bir ülke bırakmak olmalıdır.

Bu düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, başta gençlerimizin olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.

 

Ahmet ARSLAN

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı