06 Temmuz 2018
Bilişim
Genel

Bu yıl 19.’su gerçekleştirilen, Türkiye’nin en büyük ilk 500 bilişim şirketinin sıralandığı “Bilişim 500” araştırmasının sonuçları açıklandı. Türksat A.Ş., “ Son 3 yılda En İyi Performans Gösteren Bilişim Şirketi” kategorisinde 1. sıraya yerleşti.

Türkiye bilişim sektörünün gelişimi ile ilgili birçok veriyi içeren, markaların performanslarını ölçme ve pazardaki konumlarını analiz etme fırsatı yakaladıkları Bilişim 500 araştırmasının sonuçlarına göre Türksat, “Son 3 yılda En İyi Performans Gösteren Bilişim Şirketi” sıralamasında 1. oldu.

“İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye 2017 Araştırması” sonuçları, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan’ın katılımıyla düzenlenen ödül töreninde açıklandı. Ödülü şirketimiz adına Genel Müdür Yardımcısı Halil Yeşilçimen aldı.

Zerey, törenin açılış konuşmasında, bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün, TL bazında ortalama yılda yüzde 15 büyüdüğünü söyledi. Büyüme hızını, istihdamı, yerlilik oranını artırmak için çalıştıklarını dile getiren Zerey, Bakanlığın BTK ile yürüttüğü çalışmalar kapsamında, yerli ürünlerin ve özellikle yerli yazılımın artmasının ve yaygınlaştırılmasının öncelikli hedefleri olduğunu aktardı.

Sayan, ödüllerin Türkiye’de bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü için önemli olduğunu dile getirerek, Türkiye’de bilişim alanındaki kazanımlarını ortaya çıkardığını söyledi. Ödül verilen kategorilerin büyüyen ve gelişen her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de önemli olduğunun altını çizen Sayan, kendilerinin de bu alanlardaki girişimcilerin yanında yer alarak desteklediklerini bildirdi.