26 Eylül 2020
Genel

Geçtiğimiz hafta Tuz Gölü’nde gerçekleştirilen Türksat Model Uydu Yarışması’nın sonuçları Gaziantep’te devam eden Teknofest etkinliğinde açıklandı. Gebze Teknik Üniversitesi’nden yarışmaya katılan SPATİUM Takımı birinci oldu.SPATİUM takımının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi’nden İTÜ APİS ARGE takımı ikinci, Hacettepe Üniversitesi’nden THARSIS-3C takımı ise üçüncü olarak yarışmayı tamamladı.

Şubat ayında 149 takım ve yaklaşık 900 öğrencinin başvurusu ile başlayan Model Uydu Yarışması’nda 22 takım uçuşların yapıldığı finallere kalmayı başarmış; uçuşların ardından yapılan değerlendirmeler sonucunda kazanan takımların açıklanması Teknofest etkinliğine bırakılmıştı.

21 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarında dereceye giren takımlara ödülleri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.

Covid-19 pandemisi nedeniyle bu yıl kısıtlı şekilde gerçekleşen Teknofest etkinliği’ne Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Türksat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek, ve Türksat A.Ş. Genel Müdürü Cenk Şen katıldı.Gaziantentep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde yapılan teknoloji yarışmalarını yakından takip eden Türksat heyeti Teknofest’in diğer paydaş kurumlarının temsilcileriyle de bir dizi temaslarda bulundu.