31 Ekim 2019
Genel

Türkiye’nin uzayda sahip olduğu yörünge haklarını yöneten; bilişimde, kablo yayıncılığında, uydu teknolojilerinde ilklere ve yeniliklere imza atan Türksat, sektördeki 15. yılını bir organizasyonla kutladı.  

“Türksat 15. Yıl Kıdem Ödülleri Programı”, 25 Ekim 2019 tarihinde TOBB Konferans Salonu’nda tüm çalışanlarımızla bir araya gelerek gerçekleştirildi.  

Programa Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yüksek, Türksat Genel Müdürü Cenk Şen, Türksat Kurucu Genel Müdürü Osman Dur, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ve üst düzey yöneticiler katıldı. Program, İstiklâl Marşının okunmasının ardından 15 Temmuz şehitlerinin anılmasıyla başladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yüksek, uydu, yazılım ve donanım konusunda Türksat’a verilen bir güç olduğunu belirterek, bu gücün en doğru şekilde kullanıldığını ifade etti.  Yüksek, “Hep beraber büyüklerimizin, önderlerimizin gösterdiği yöne doğru ilerleyeceğiz ve ülkemizi, gelişmiş ülkelerin üzerine çıkaracağız. Aynı seviyeye getireceğiz, demiyorum. Çünkü bu bir fırsat; bu fırsat da gelmiş durumda. Bizim ülkemizin insanının yapısına uygun bir döneme geçtik” şeklinde konuştu.

Genel Müdür Cenk Şen ise, Türksat 1B, Türksat 1C, Türksat 2A, Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B uydularının farklı yıllarda uzaya gönderilmesiyle uydu haberleşmesi hizmetlerinin yürütüldüğünü anımsatarak,  Türksat 5A, Türksat 5B ve Türksat 6A uydu projelerinin devam ettiğini ifade etti.

Önümüzdeki dönemde fırlatılacak Türksat 5A, Türksat 5B ve Türksat 6A ile mevcut kapsama alanının artacağını bildiren Şen, söz konusu uyduların fırlatılmasıyla Dünya karalarının yüzde 71’ine ve Dünya nüfusunun ise yüzde 91’ine ulaşılacağını kaydetti.

Şen, gerek milli altyapıyı gerekse insan kaynağını geliştirmek amacıyla yoğun çalışma içinde olduklarına dikkat çekerek, uluslararası uzay endüstrisine ürün ve hizmet sağlayarak, aranılan ülke olmak üzere gerekli adımları atma yolunda emin adımlarla ilerlediklerinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından program kapsamında, Türksat’ta 15 yılını dolduran Türksat çalışanlarına ödülleri takdim edildi. Ayrıca, düzenlenen çekilişle, etkinliğe katılan çalışanlarımız arasından 1 personel, 2020 yılında uzaya gönderilmesi planlanan Türksat 5A Uydu Fırlatma Programına katılma hakkı kazandı. Program sonrasında 15 yıl temalı sergi gezildi.