18 Aralık 2019
Genel

Türksat Model Uydu Yarışmasına Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nden katılarak 1. olan Grizu- 263 takımının yer istasyonu açılışı dolayısıyla Zonguldak’a giden Türksat A.Ş. Genel Müdürü Cenk Şen, üniversitede düzenlenen “Hayallerde İstikrar ve Gerçeklik” adlı söyleşide mühendislik fakültesi öğrencilerine hitap etti.

Teknolojinin çok hızlı geliştiğini ve buna hazır olunması gerektiğini belirten Şen, Grizu-263 takımının öğrenilmiş çaresizlik sendromunu aşarak, ülkedeki gençlerin uluslararası platformda ne kadar kabiliyetli çözümler ortaya koyabileceğini kanıtladığına dikkati çekti.

Grizu-263 takımının birçok gence ışık tuttuğunu aktaran Şen, şunları söyledi:

Siz gençler, geleceği şekillendirmede aldığınız büyük görevlerle büyük sorumluluk üstlenmiş durumdasınız. Üniversitede aldığınız eğitimler, sizi gerçek hayatta belli yere taşıyacak kadar bir birikim oluşturuyor; ama asıl şey, öğrenmeye olan hevesiniz ve isteğinizle kendi geleceğinizi, dolayısıyla ülkemizin geleceğini şekillendirmek.

Şen, Türksat olarak gençlere geleceğin teknolojilerinde yer almaları için birçok fırsat sağladıklarını vurgulayarak, “Teknoloji çok hızlı değişiyor ve bizler de buna hazır olmak zorundayız. Türksat olarak gençlerin hem çalışacağı hem de başarılarını katlayacağı ortamı sunmaya hazırız.” diye konuştu.

Türksat’ın şu anda Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B olmak üzere üç haberleşme uydusu bulunduğuna değinen Şen, şöyle konuştu:

Bu uydular vasıtasıyla 118 ülke üzerinde 3,5 milyar insana ulaşıyoruz. Türksat 5A ve Türksat 5B uydularıyla da uydu filomuzu arttırıyoruz. Daha da gurur duyduğumuz bir şey var ki tamamen yerli mühendislerimizce tasarlanmış ve bizi haberleşme uydusu üreten 10 ülkeden biri yapacak Türksat 6A da geliyor. Bu uydularla Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak 6 uydudan oluşan bir filoya sahip olacağız. Bunların hepsi, bu yola baş koyan gençlerin desteğiyle oldu.

Şen, Zonguldak ziyareti kapsamında Kablo TV Zonguldak İl Müdürlüğünü ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı BAKKA’yı ziyaret etti. Kalkınma Ajansı’nda Genel Sekreter Muhammed Ali Oflaz ve B-Dispate takımıyla bir araya gelen Şen, il müdürlüğü ziyaretinde müdür vekili Fatih Öztürk’ten Zonguldak’ta yürütülen kablo TV çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.