23 Nisan 2020
Genel

Bilişim Medyası Derneği tarafından düzenlenen “Salgınla Mücadelede Bilişim ve Telekom” konulu video konferans etkinliği Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan ile birlikte mobil iletişim ve uydu yayıncılığı alanlarında faaliyet gösteren STK’ların yöneticilerin katılımıyla gerçekleşti.

Türksat’ın Youtube kanalından ve Türksat Tanıtım kanalından canlı olarak yayınlanan etkinlikte konuşan Bakan Yardımcısı Sayan, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı kararlı ve başarılı bir mücadele verdiğini belirterek, "Salgının başladığı ilk günden itibaren bütün operatörlerimizle ve paydaşlarla iletişim halindeyiz." dedi.

Türkiye'nin Kovid-19 salgınıyla kararlı ve başarılı bir mücadele verdiğini belirten Sayan, hep birlikte bu sürecin üstesinden gelineceğini söyledi.

Sayan, Kovid-19 salgının başladığı ilk günden bu yana bütün paydaşlarla iletişim halinde olduklarını dile getirerek, bu süreçte Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ile hareket ederek tedbirler aldıklarını bildirdi.

Bu süreçte birçok hizmeti gündeme gelmeden yaptıklarını anlatan Sayan, "Operatörlerin katkılarıyla sağlık çalışanları ve öğrencilere katkı sağladık. Biz Bize Yeteriz Kampanyası'na da sektörümüz ciddi anlamda destek verdi. Biz de bakanlık olarak bu süreçte bütün önlemlerimizi aldık." diye konuştu.

Sayan ayrıca, yerli teknolojik çözümlerle online etkinlik programını gerçekleştiren Karel firmasının yetkililerine de teşekkür etti.