22 Eylül 2018
Genel
Uydu

ULAK Takımı Birinci Oldu

Üniversite öğrencileri arasında Türksat tarafından düzenlenen Model Uydu Yarışması’nda birincilik Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden ULAK takımının oldu. 20 takımın uçuş etabına kalabildiği yarışmada ikinciliği İstanbul Gedik Üniversitesi’nden VEGA takımı, üçüncülüğü ise Başkent Üniversitesi’nden ParsyCAN takımı kazandı. Dereceye giren öğrencilere ödülleri Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.

Türksat’ın öncülüğünde ilki 2016 yılında yapılan Model Uydu Yarışması’nın 3. sü bu yıl Teknofest etkinliği kapsamında İstanbul 3. Hava Alanı’nda 20 takımdan 110 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

16 Şubat tarihinden bu yana 37 takımın kayıt yaptırdığı yarışmanın ilk etabı olan POR etabında 4 takım elendi. İkinci olarak PDR etabında 9 takımın ve üçüncü olarak CDR etabında da 1 takımın elenmesiyle uçuş etabına 20 takım katılmaya hak kazandı.

Türksat A.Ş. Genel Müdürü Cenk Şen,“Düzenlendiği ilk yılda 7 takımın başvurduğu Model Uydu Yarışması bugün artık bir marka haline gelmiş ve bu yıl 37 takımın başvurusuyla gerçekleştirilmiştir. Model Uydu ve dolayısıyla uydu teknolojileri alanında üniversite öğrencileri arasında artan bu farkındalıktan dolayı son derece mutluyuz. Tek bir takım birinci olsa da aslında kazanan bu yarışmaya katılma cesareti gösteren tüm öğrenci kardeşlerimizdir. Ben ayırt etmeden hepsini tebrik ediyor ve kucaklıyorum” şeklinde konuştu.