08 Eylül 2020
Genel

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulan Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü üst yönetimi ve bilişim daire başkanları Türksat A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne çalışma ziyareti gerçekleştirdi. 

Bakanlık, bağlı ve ilgili kuruşların tamamının bilişim operasyonlarını yönetecek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü yetkilileri ile düzenlenen toplantıya Türksat A.Ş. Genel Müdürü Cenk Şen ev sahipliği yaptı.

Şen’in yanı sıra toplantıya KTB Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Necmi ÖZBEN, Genel Müdür Yardımcıları Türkay DALAN ve Yusuf ERENAY, Türksat A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil YEŞİLÇİMEN ile birlikte Türksat A.Ş. Bilişim Direktörleri katılım sağladı.

KTB Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Necmi ÖZBEN, Türksat ile Bakanlığın geçmişten bu yana başarılı çalışmalarda bulunduğunun altını çizerek bilişim alanında Türksat’ın önemli çözüm ortaklarından biri olduğunu ifade etti. Özben, Genel Müdürlüğün yeni kurulduğunu ve Bakanlıktaki tüm bilişim çalışmalarını tek elden, verimli ve etkin yönetmeyi amaçladıklarını söyleyerek bilişim projelerinde ekosistemin gücüne inandıklarını ve çözüm ortağı yaklaşımı ile büyük işlere imza atılabileceğine olan inancını belirtti. Türksat Bilişim’in bu noktada tecrübesinden faydalanmak istediklerini, devam eden projeleri çözüme kavuşturarak önümüzdeki yılları planlama noktasında istekli olduklarını da sözlerine ekledi.

Türksat Genel Müdürü Cenk ŞEN, 2012 yılından bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türksat’ın birlikte çalıştığını ve bu süre zarfından başarılı projelere imza atıldığını belirtti. Bakanlığın bilişim çalışmalarının tek elden yönetilmesi kararının yeni projelere pozitif yansıyacağını belirten Şen, Türksat’ın Bakanlığın güvendiği çözüm ortaklarından biri olarak bilişim alanındaki tecrübelerini paylaşmaya hazır olduklarını ifade etti.

Halen Türksat ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında e-Dönüşüm, veri merkezleri, siber güvenlik ve çağrı merkezi gibi farklı alanlarda 20’nin üzerinde bilişim projesi yürütülmektedir.