02 Şubat 2018
Bilişim
Genel

Kamu kurumlarının e-Dönüşüm ihtiyaçlarına çözümler üreten Türksat A.Ş. anahtar teslim projelerine bir yenisini daha ekledi. Bilişim İş Geliştirme ve Proje Yönetim Direktörlüğü’nün sürdürdüğü çalışmalar neticesinde İnsan Kaynakları Sistemi (İKSİS) projesinin sözleşmesi imzalandı. 1 Şubat 2018 tarihinde Sağlık Bakanlığı’nda gerçekleşen proje başlangıç toplantısına Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. Mahir Ülgü, Proje Geliştirme Daire Başkanı Şahin Aydın ve Türksat proje ekibi katıldı.

Türksat’ın entegratör olduğu proje, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatında kullanılacak insan kaynakları sisteminin; analiz, tasarım, yazılım geliştirme, test, eğitim, veri aktarımı, devreye alma, güncelleme ve bakım destek hizmetlerini kapsıyor. İKSİS ile Sağlık Bakanlığı’nın insan kaynakları süreçlerinin daha verimli yönetilmesi mümkün olacak. Uluslararası standartlara uygun geliştirilecek portal bileşeni ve mobil platformlar ile İKSİS’in Türkiye’de geliştirilen en üst düzey insan kaynakları sistemi olması hedefleniyor.

Proje başlangıç toplantısında konuşan Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. Mahir Ülgü, İKSİS projesinin Sağlık Bakanlığı açısından önemine değindi. Projenin bugüne kadar Sağlık Bakanlığı çatısı altında gerçekleştirilecek önemli projelerin başında geldiğini ifade eden Ülgü; insan kaynağının organizasyonlara, bireylere ve çevreye yararlı olacak şekilde yönetilmesinden en büyük faydayı kurumların ve bu kurumlardan hizmet alan kişilerin görmekte olduğunu belirtti. Yaklaşık 700 bin çalışanı bulunan Bakanlıkta, taşra personelinden Sağlık Bakanı’na kadar hizmet verecek olan İKSİS’in 1,5 yılda tamamlanması planlanıyor. Proje ile hem Sağlık Bakanlığı’nın hem de ülkemizin önemli kazanımlar elde edeceği öngörülüyor.