30 Nisan 2019
Genel

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen ve Dünya’nın en büyük savunma sanayii buluşmalarından olan IDEF, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle kapılarını açtı.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda, bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirilen fuara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Vecdi Gönül ve Türksat Genel Müdürü Cenk Şen katıldı. Zırhlı muharebe araçları, insansız kara araçları, roketler, güdümlü füzelerin aralarında bulunduğu birçok ürünün yer aldığı fuarda, Türk savunma sanayisi tarafında geliştirilen birçok ürün ilk kez sergileniyor.

SOTM Anten, IDEF 2019’da

Türkiye’nin tek uydu ve kablo operatörü Türksat A.Ş. bu yıl fuarda 14. salon 1433/C numaralı stantta yerini aldı.

Fuar kapsamında kurulan Türksat standında uydu haberleşmesi alanında yürütülen faaliyetlere yönelik tanıtımın yanı sıra, Türksat tarafından üretilen ve hareketli araçlar için denizde ve karada uydu aracılığıyla ekonomik ve kesintisiz hizmet imkânı sağlayan SOTM antenleri (SATCOM On The Move / Hareket Hâlinde Uydu İletişimi) (1 adet marine tipi SOTM anten ile 1 adet kara tipi SOTM) de tanıtılıyor. 

SOTM Anten Hakkında

Türksat, SOTM antenini yurtiçi imkânlardan azami bir şekilde yararlanarak, herhangi bir yetenek tekrarına yol açmadan tasarladı. Türksat SOTM anteni, tüm üstün özelliklerinin yanı sıra, (benzer çözümlerin üçte biri oranındaki fiyatıyla) düşük maliyet imkânı da sunuyor. SOTM donanımının tasarımda sağlanan %100 yerliliğin yanı sıra, Türkiye’de henüz üretilmeyen alt bileşenler dışında, yüksek bir yerlilik rakamına ulaşıldı.

SOTM anteni, Türksat’ın sunduğu uydu iletişim hizmetleri doğrultusunda, Ka-Bantta çalışıyor. Fiber ve GSM altyapılarının bulunmadığı yerlerde, ekonomik ve %99,5 oranında kesintisiz iletişim sağlayan SOTM anteni, karada ve denizde uydu aracılığıyla internet bağlantısı sağlıyor. Hareket hâlindeyken Ka-Bant üzerinden 6 mbps (upload) / 25 mbps (download) hızında internet bağlantısı sunan sistem, fiziki karasal sınırlar içinde ve Türkiye kıyılarında kullanılabiliyor. Türksat 5B haberleşme uydusu uzaya gönderildikten sonra ise Ka-Bant üzerinden Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Akdeniz kapsama alanında internet hizmeti verilmesi hedefleniyor.

Türksat, SOTM anteninin ürün yelpazesine katılması ile birlikte, uydu sinyalini, uydu ağ sistemini ve anteni (donanımı) sağlayan firma hâline geldi. Bu üç bileşeni de Türksat’ın yönetiyor olması, özellikle kamu kurumları ve askeri kullanıcılar için çok kritik kabiliyetleri de beraberinde getiriyor. Tüm bileşenler Türksat imzasını taşıdığı için, bant genişliği en verimli şekilde kullanılabiliyor. Gerektiğinde acil durumlarda, bant genişliği arttırılabiliyor. İletişimin tüm güvenliği ise Türksat garantisi altına alınmış oluyor.