19 Haziran 2019
Genel

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin himayesinde ve Türksat’ın iletişim sponsorluğunda düzenlenen “Engellilerde ve Yaşlılarda Dijital Dönüşüm Sempozyumu” Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımıyla Saray Engelsiz Yaşam Merkezinde düzenlendi.

Konuşmasına Diyadin ve Araklı ilçelerinde yaşanan sel felaketine ilişkin son durum bilgisini paylaşarak başlayan Bakan Selçuk, hayatın akışını değiştiren sayısal dönüşümün ve bu sürecin engellilerin ve yaşlıların hayatına olan etkilerinin sempozyumda her yönüyle ele alınacağını vurguladı.

Bakan Selçuk, sayısal dönüşüm sürecinde 65 yaş üstü vatandaşların bilgisayar kullanım oranının 2014’te yüzde 5 iken, geçen yıl yüzde 8,5 olarak gerçekleştiğini belirterek, 2014’te yüzde 5 olarak tespit edilen internet kullanımının 2018’de yüzde 17’ye yükseldiğini vurguladı.

“Engelsiz Dijital Dünya İnovasyon Ödülü”ne layık görülen projelerin sahiplerine ödüllerini takdim eden Bakan Selçuk, sonrasında Türksat tarafından işitme engelli vatandaşlarımız için hizmete alınan e-Devlet Kapısı İşitme Engelli Çağrı Merkezi personeliyle yaptığı görüntülü görüşmeyle e-Devlet Kapısı hizmetlerine erişim sağladıktan sonra, çağrı merkezinin yerine getirdiği fonksiyonun önemine dikkat çekti.

Sempozyumda “Mobil Uygulamalar” başlıklı oturumunda konuşan Türksat Bilişim Müşteri İlişkileri Direktörü Mustafa Çiçek de e-Devlet Kapısı’nda engelli vatandaşlarımız için verilen hizmetlerle ilgili katılımcılara sunum yaptı.