29 Kasım 2018
Bilişim
Genel

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na bağlı Vatandaşlara Hizmet ve Sosyal İnovasyonlar Devlet Ajansı (ASAN), e-devlet hizmetleri kapsamında Türkiye’nin tecrübesinden faydalanmak ve Türksat’ın başarılı e-Devlet Kapısı projelerini incelemek amacıyla Türksat’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

26-27 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen ziyarete ASAN e-Devlet Geliştirme Merkezi Müdürü Fariz Jafarov,  e-Devlet ve Dijital İnovasyonlar Birimi Baş Danışmanı Famil Rahimov, e-Devlet ve Dijital İnovasyonlar Birimi Danışmanı Shalala Hamzayeva, e-Devlet Geliştirme Merkezi Yazılım Daire Başkanı Mehdi Javadov ve Yazılımcı Farid Samadov katıldı.

Ziyarette konuşan Türksat Genel Müdürü Cenk Şen, Azerbaycan’ın e-devlet alanındaki çalışmaları hakkında bilgisinin olduğunu belirterek, “Yıllar önce Azerbaycan’a yapmış olduğum bir ziyarette e-devlet çalışmalarını görme fırsatım olmuştu.” dedi. e-Devlet konusunda Azerbaycan’ın Türkiye’den bir adım önde olduğu alanların bulunduğuna işaret eden Şen, iki ülkenin söz konusu alanda birbirine destek olması gerektiğini belirtti.

Ziyaret kapsamında Türksat Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil Yeşilçimen’in Türksat faaliyetlerini anlatan sunumunu Türksat bilişim hizmetleri direktörleri sunumları takip etti. Daha sonra heyet, Türksat Gölbaşı Yerleşkesinde yer alan TV Uplink Merkezi, e-Devlet İletişim Merkezi ve Lagari Hasan Çelebi Müzesini ziyaret etti