Prof. Dr.Kemal YÜKSEK
Prof. Dr.Kemal YÜKSEK
Yönetim Kurulu Başkanı

Prof. Kemal Yüksek, 1969’da Trabzon’un Çaykara ilçesinde doğdu.

Matematik Mühendisliği lisans eğitimini 1990 yılında, Bilgisayar Mühendisliği yüksek lisansını 1993 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) tamamladı.

Doktora çalışmaları sırasında Uygulamalı Matematik üzerine yoğunlaştı ve aynı alanda 1998 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'nden (YTÜ) doktora derecesini aldı.

Akademik kariyerine "Araştırma Görevlisi" olarak 1993 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde başladı. 2000 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Yardımcı Doçent olarak göreve yaptı. 2011 yılında Doçent olan Yüksek, 2016 yılında Profesör unvanını aldı. Yazılım, veri tabanı tasarımı, matematiksel modelleme, yapay zekâ, bilgisayar grafikleri, eğitim yönetimi ve sivil havacılık yönetimi konularında dersler verdi ve konferanslara katıldı. Ayrıca, bilimsel dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi vardır.

2012 yılında Türk Hava Yolları'nda “Proje Yöneticisi” olarak iş dünyası kariyerine başlayan Prof. Yüksek, 2013-2018 yılları arasında Eğitim Başkanı olarak Türk Hava Yolları Akademisinin Başkanlığını yaptı. Yine Türk Hava Yolları'nın “Biletleme ve Rezervasyon Sistemi Dönüşümü”, “Eğitim Yönetim Sistemi”, “Online Değerlendirme Sistemi”, ‘Öğrenme ve Eğitim Portali’ gibi projelerin tasarım ve geliştirmesini sağladı.

Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi “Aydınlatma Sistemi” ve  “Sağlık Hizmetleri Sistemi” projelerinin tasarım ve geliştirmelerinde yönetici olarak görev aldı.

Prof. Yüksek, TÜBİTAK AR-GE Projesi desteği kapsamında, 3 Boyutlu İnteraktif e-Öğrenme Platformu ile Scorm X-API Standartlarına uyumlu Sanal Gerçeklik ve Simülasyon Öğrenme Uygulamaları projesini geliştirdi. Uluslararası sivil havacılık kuruluşları tarafından düzenlenen konferanslara konuşmacı olarak katılarak Türkiye’yi sivil havacılık alanında başarıyla temsil etti. Prof. Yüksek, Mayıs 2019'da Türkiye SHGM Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı ve Ocak 2021'de Genel Müdür vekili olarak atandı.

Kariyer ve Yetenek Yönetimi adlı organizasyonun kurucu ortağı ve üyesidir. Çeşitli programlama dillerinde (C, C ++, Visual Basic, C #, ASP.net, JAVA, PHP) ve veri tabanı yönetim sistemlerinde (Veri Modelleme (EER Modelleme), SQL Server, Oracle, MySQL) uzmanlaşmıştır. Hâlihazırda Türksat Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Prof. Yüksek, evli ve üç kız çocuğu babasıdır.

Devamını oku »
Dr. Yalçın EYİGÜN
Dr. Yalçın EYİGÜN
Yönetim Kurulu Üyesi

1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Aynı üniversitede, yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı.

1997 - 2012 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Müdürlüğü’nde görev yapan Eyigün, Raylı Sistem Proje ve Yapım İşlerinden Sorumlu Kontrol Mühendisi, müdür yardımcısı ve müdür olarak çalıştı.

2012 - 2015 yılları arasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. AYGM’de görev süresi boyunca Kentiçi Raylı Sistem ve Anahat Demiryolu Projeleri Etüt ve Yapım İşleri Sektör Sorumlusu, Avrasya Karayolu Geçiş Projesi Sorumlusu, Marmaray Yapım Faaliyetleri gibi çeşitli görevlerde bulundu.

2015 - 2018 yılları arasında Yalova Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalıştı.

2018 - 2019 öğretim yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı.

8 Mayıs 2019’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda Bakan Danışmanı, 19 Eylül 2019’da ise Altyapı Yatırımları Genel Müdürü olarak atandı. Dr. Eyigün, Türksat Yönetim Kurulu üyesidir.

Devamını oku »
Mücahit Arman
Mücahit Arman
Yönetim Kurulu Üyesi

1964 yılında Samsun'da doğan Mücahit Arman, 1986 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden İnşaat Mühendisi; 1989 tarihinde aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsünden “Esnek Üstyapıların Yaşamsal Döngü Analizi” konulu tezini tamamlayarak İnşaat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu.

1987 yılında Karayolları Genel Müdürlüğünde Planlama Şubesi Müdürlüğünde Planlama Mühendisi olarak çalışmaya başlayan Arman, 1998 yılında Plan Etüt Şefliğine atandı.

1999 yılında 1 yıl süreyle Uluslararası Karayolu Federasyonu (International Road Federation) bursu ile ABD Rensselaer Politeknik Enstitüsünde Ulaşım Mühendisliği programına katılarak ulaşım ağları system modellemeleri, ulaşım ekonomisi, karar destek sistemleri ile trafik mühendisliği konularında çalışmalarda bulundu.

2000 - 2002 yılları arasında Planlama Şubesi Müdür Yardımcılığı, 2002 - 2011 yılları arasında Stratejik Planlama Şubesi Müdürlüğü görevini yürüttü.

2011 yılında Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı, 2017 yılında Karayolları Genel Müdür Yardımcısı görevine getirilen Arman, 11 Ağustos 2023 tarih 32276 sayılı Resmî Gazetede yayınlanan 2023/382 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı olarak atanmıştır.

Arman, Karayolları Genel Müdürlüğünde görev yaptığı süre içinde;

    • Coğrafi Tabanlı Proje Yönetim Sistemi,

    • 3 Boyutlu Görüntü Tabanlı Karayolu Envanter Bilgi Sistemi, 

    • KÖİ kapsamında Yap-İşlet-Devret Otoyol projeleri başta olmak üzere karayolları projelerinin planlanması ile ekonomik ve finansal analizleri,

    • Akıllı Ulaşım Sistemleri

projelerinin yürütülmesinde aktif olarak yer almıştır.

Evli ve 1 çocuk babası olan Mücahit Arman İngilizce bilmektedir.

Devamını oku »
İbrahim KOLCU
İbrahim KOLCU
Yönetim Kurulu Üyesi

1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 1996 yılında Cranfield Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden yüksek lisans derecesi aldı.

İTÜ'den mezun olduktan sonra Ülker-Datateknik firmasında yazılım geliştirici olarak çalıştı. Eylül 1992 - Eylül 1993 yıllarında Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev aldı. Eylül 1993 - Aralık 2004’te Harran Üniversitesi, Cranfield Üniversitesi ile Manchester Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Kolcu’nun pek çok akademik makalede ve ilgili uluslararası konferanslarda araştırma makaleleri yayınlanmıştır.

Manchester Üniversitesi’ndeki akademik araştırmaları sırasında (Şubat 1998 - Kasım 1999) farklı projelerde kıdemli geliştirici olarak görev yaptı. Ocak 2005 - Eylül 2014 yılları arasında çok sayıda projede bağımsız danışman olarak çalıştı. Kasım 2014 - Kasım 2016 yıllarında Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu’nun İncek Veri Merkezi sistem yöneticisi görevini yürüttü. Aralık 2016 - Haziran 2018 tarihleri arasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda, IT altyapısı, veri merkezleri ve kullanıcı ağıyla ilgili faaliyetlerin planlanması, koordine edilmesi ile yönlendirilmesinden sorumlu Teknik İşletme Dairesi Başkanlığı görevini yürüttü. Temmuz 2018 - Ağustos 2018 yılları arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı yaptı. Eylül 2018 tarihinden bu yana Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında Bilgi İşlem Dairesi Başkanı görevini yürüten Kolcu, Haziran 2019 tarihinden beri Türksat Yönetim Kurulu üyeliği yapmaktadır.

Devamını oku »
Hasan Hüseyin ERTOK
Hasan Hüseyin ERTOK
Yönetim Kurulu Üyesi

2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünü bitirdi. 2003 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde New Jersey Institute of Technology Bilgisayar Bilimleri Bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Hâlihazırda Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği alanında doktorasına devam etmektedir.

Çalışma hayatına 2004’te ABD’nin New Jersey eyaletinde bir perakende satış şirketinin veri tabanı uzmanı olarak başladı. 2006’ya kadar ABD’de telekomünikasyon alanında yazılım mühendisi ve yönetici olarak çalıştı.

2006 yılında uzman olarak Türksat A.Ş. bünyesine katıldı ve 2006-2007 yıllarında Fransa’da Türksat 3A Uydu Projesi Teknoloji Transfer Programı kapsamında veri işleme ve uydu üzeri yazılım sorumlusu olarak yer aldı. 2014-2017 yılları arasında ise Araştırma Geliştirme ve Uydu Tasarım Direktörü olarak çalıştı.

9 Şubat 2017 tarihinde Türksat Uydu İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı, 21 Ocak 2021 tarihinde ise Türksat A.Ş. Genel Müdürü olarak atandı.

Devamını oku »
Doç. Dr. Şuayıp Birinci
Doç. Dr. Şuayıp Birinci
Yönetim Kurulu Üyesi

Doç. Dr. Şuayıp BİRİNCİ, 1973 yılında Rize’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Rize ve Trabzon’da, üniversite eğitimini, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Tıp doktoru olduktan sonra; “Liderlik ve Küresel Girişimcilik” te yüksek lisans, “Sağlık Kurumları Yönetimi” alanında yüksek lisans ve doktora yaptı.

1998 yılında meslek hayatına başlayan Doç. Dr. Birinci memleketi Rize ve İstanbul’da çeşitli kamu kurumlarında hekimlik yaptı. Ümraniye EA Hastanesi’nde başhekim yardımcılığı (2005-2009), İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nde müdür yardımcılığı (2009-2012) ve TKHK İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi’nde genel sekreterlik (2012-2014) görevlerinde bulundu.

Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı’nda, müsteşar yardımcılığı (2014-2018) ve Ağustos 2018’de Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanmış ve halen görevini sürdürmektedir. Bakanlıkta çalıştığı süreçte, strateji ve hedefleri belirleme, planlama, regülasyon ve koordinasyon görevlerini sürdürdü.

Teknofest’in icra kurulu üyesi olan Doç. Dr. Birinci, sağlık teknolojileri ve sağlıkta yapay zekâ yarışmalarının gerçekleştirilmesinde öncülük etmiştir. Türkiye’nin sağlık politikaları ve yönetimi konusunda ilk think-tank kuruluşu olan TÜSAP’ın kurucusu ve yürütme kurulu üyesidir. TÜRKSAT yönetim kurulu üyesi olan Doç. Dr. Birinci, İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi yönetim kurulu başkanlığını da yürütmektedir. HIMMS tarafından 2021 yılında dünyada sağlığın geleceğini şekillendiren en etkili 50 liderden birisi seçilmiştir. (seçilen on kamu görevlisinden birisidir.)

Türkiye’nin “Sağlıkta Dijital Dönüşüm” sürecini yöneten Doç. Dr.Birinci, “bilgiyle yönetme kültürünün” sağlığın bütün alanlarında benimsenmesine katkı sunan ve dijital sağlık yolculuğunda bölgesel ve küresel bazda örnek alınan çok sayıda bilişim projesini (e-Nabız, Teleradyoloji, SBA, MİZ, HSYS, ESİM, REÇETEM, Beyaz Kod, ASOS, SİNA, EKİP, E-Rapor Sistemi, HYP, MELİS, Korona Önlem, FİTAS, RUHSAD, ÖZDES, Sağlık Pano, Hayat Eve Sığar, Dr. e-Nabız, AŞILA, NeyimVar?, EVS, Afet Destek vb.) bizzat kurgulamış ve başarıyla hizmete alınmasına liderlik etmiştir.

Sağlık yönetimi, sağlıkta dijitalleşme, sağlık ekonomisi, sağlıkta mili teknoloji hamlesi, sağlıklı yaşam, sağlığın geliştirilmesi ve koruyucu sağlık hizmetleri, tedavi hizmetleri, uzaktan sağlık ve sağlığın geleceği konularında çok sayıda akademik çalışması olan Doç. Dr. Birinci’nin ulusal ve uluslararası alanda yayınlanmış kitap, makale ve bilimsel çalışmaları bulunmaktadır.

Doç. Dr. Birinci, evli ve üç çocuk babasıdır.

Devamını oku »